Κυκλοφορία – Στάθμευση

Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά τα προβλήματα στην κυκλοφορία και τη στάθμευση

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Μελίσσια είναι μεγαλύτερο, ενώ υπάρχει σημαντικό θέμα στάθμευσης τις ώρες αιχμής στη Νέα Πεντέλη. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κυρίως στα Μελίσσια, οφείλονται στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και στην καθυστέρηση στην κυκλοφορία που προκαλούν οι οδηγοί που ψάχνουν να παρκάρουν, ή διπλοπαρκάρουν, ή παρκάρουν προσωρινά παράνομα εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Η σημερινή δημοτική αρχή σε αυτό τον τομέα δεν έκανε το παραμικρό.

Στόχος μας πρέπει να είναι η ομαλή και ασφαλής κίνηση πεζών και οχημάτων στην πόλη και η διασφάλιση χώρων στάθμευσης. Το στόχο αυτό θα τον εξυπηρετήσουμε:

  • Με την δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.
  • Ενισχύουμε τις συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας με μετακινήσεις στην πόλη με ποδήλατο και εφαρμόζουμε πιλοτικό πρόγραμμα ενοικίασης δημοτικών ποδηλάτων
  • Με τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης, σε κεντρικά σημεία των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης. Η θεσμοθέτηση χώρων στάθμευσης θα γίνει μέσα από την αναθεώρηση σχεδίου πόλης.

Η αντιμετώπιση του θέματος προϋποθέτει την ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης στάθμευσης, για το σύνολο της πόλης, την οποία θα εκπονήσουμε τον πρώτο χρόνο της δημοτικής μας θητείας και θα εφαρμόσουμε το δεύτερο έτος.

Παράλληλα άμεσα θα υλοποιήσουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι μελετημένες και έχει παγώσει η παρούσα δημοτική αρχή.

Με αστυνόμευση στην πόλη, θα αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα διπλοπαρκαρίσματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εξετάζουμε εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του κεντρικούς δρόμους της πόλης τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με δωρεάν παραμονή για 30 λεπτά, με στόχο να αποτραπεί η μακροχρόνια στάθμευση αυτοκινήτων μπροστά στα καταστήματα.

Δέσμευσή μας είναι ή άμεση κάλυψη της ανάγκης για μετακίνηση των φοιτητών της πόλης προς την Πανεπιστημιούπολη με μίσθωση λεωφορείου.

Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, πυκνώνουμε τα δρομολόγια όπου απαιτούνται και βάζουμε στόχο τη σύνδεση της Πεντέλης με το σταθμό του προαστιακού και του μετρό στην Παλλήνη.

Δημιουργούμε ασφαλείς, νόμιμες υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις όπου παρατηρείται μεγαλύτερη επικινδυνότητα στην κίνηση των πεζών.