Κτήριο 2500 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάζεται στο Αστεροσκοπείο – Eνημερωτική συζήτηση για το θέμα – Σάββατο 3 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι

72823438

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Μανώλης Γραφάκος και τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ σας προσκαλούν σε ενημερωτική συζήτηση για το θέμα της κατασκευής κτηρίου 2500 τ.μ. στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη

το Σάββατο 3 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι

στο τέρμα της οδού I.Μεταξά (έξω από την είσοδο του Αστεροσκοπείου)

Κτήριο 2500 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάζεται στο Αστεροσκοπείο

Η έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην Πεντέλη, η άγνοια και η αδράνεια της σημερινής δημοτικής αρχής για τα σοβαρά πολεοδομικά θέματα της περιοχής, είναι η βασική αιτία όλων των καταστάσεων που επιβαρύνουν το Πεντελικό 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ 2500 τ.μ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σταθερή μας θέση είναι η προστασία του Πεντελικού περιβάλλοντος και ο απόλυτος σεβασμός στην αμιγή κατοικία. Δηλώνουμε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια δόμησης που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες της Πεντέλης, αλλά και το σύνολο των θεσμοθετημένων όρων που ισχύουν για αυτή.

Η κατασκευή 2.500 τ.μ. που δρομολογείται στο χώρο του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, είναι ασύμβατη με το πεντελικό περιβάλλον και θα επιβαρύνει σημαντικά την περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ουσιαστικότερη αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η υπεύθυνη συμμετοχή της στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της πόλης, καθώς και η συνεχής επαγρύπνησή της για αλλαγές που προωθούνται από τις κεντρικές κρατικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την μέχρι τώρα στάση της σημερινής διοίκησης του Δήμου υπό τον κ. Στεργίου. Σημειώνουμε ότι:

  • Τα τελευταία 15 χρόνια καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση του κ. Στεργίου, για την τροποποίηση του εν λόγω τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε να αποτραπεί η δόμηση.

 

  • Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης είναι ίσως η μόνη πόλη της Αττικής που δεν έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που αποτελεί το μοναδικό τρόπο να τεθούν επιπλέον όρια και περιορισμοί σε ένα τόσο ευαίσθητο και παράλληλα ταλαιπωρημένο περιβάλλον. Ακόμη και στο προτεινόμενο από τη διοίκηση Στεργίου Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, κανείς πρόσθετος περιορισμός δεν προτείνεται για το συγκεκριμένο χώρο.
  • Είναι αδύνατον η διοίκηση Στεργίου να ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση το 2014 για την ύπαρξη της προαναφερθείσας υπ’αριθ. 1553/2009 οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι τα στελέχη όλων των οικοδομικών αδειών υποχρεωτικά τηρούνται στο αρχείο του δήμου.
  • Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να μεταφερθεί η Πολεοδομία στο Δήμο μας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης των εξελίξεων σε θέματα δόμησης στην πόλη μας.

Αντί για ουσιαστικές κινήσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής ο Δήμος εδώ και τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα και αρκέστηκε σε μια απλή επιστολή, ενώ οι εργασίες για την ανέγερση της οικοδομής έχουν ήδη ξεκινήσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα του κου Στεργίου, μέσα σε τόσα άλλα, ενώ είναι σαφής η γνώση του επί του θέματος και η σιωπηρή αποδοχή των τεκταινόμενων στο λόφο Κουφού.

 

 

Comments are closed.