Κινδυνεύει η δημιουργία του Άλσους Μελισσίων από την αδιαφορία και τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης Στεργίου

 

Με απροκάλυπτο τρόπο, ο Δήμαρχος  σαμποτάρισε τη δημιουργία Επιτροπής για την σωτηρία του δάσους «Παπαδημητρίου»

Με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης, συγκλήθηκε, χθες, Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διασφαλίσει την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία Άλσους 80 στρεμμάτων στο πρώην νοσοκομείο «Παπαδημητρίου». Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη πλησιάζει ο  προσδιορισμένος χρόνος λήξης της ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος . Άρα κάθε καθυστέρηση ή κωλυσιεργία λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των φερόμενων ιδιοκτητών.

Η πέρα από κάθε λογική, άρνηση του Δημάρχου,  οδήγησε σε ναυάγιο την προσπάθεια συνεννόησης , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την δημιουργία του άλσους.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την συμπεριφορά και τις προθέσεις Στεργίου.

  • Γιατί αρνείται τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινό στόχο την διασφάλιση του άλσους Μελισσίων?
  • Γιατί  μιλάει δημοσίως για τιμές 4ωνκαι 5 εκατομμυρίων, που έχει δυνατότητα να δώσει ο Δήμος  στους ιδιοκτήτες, όταν  οι ορκωτοί εκτιμητές προσδιόρισαν αξία με τιμές δάσους  που είναι 250.000€?
  • Γιατί δεν απαντήθηκε η τεκμηριωμένη αναφορά μας για τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που απέμειναν? Η Διοίκηση του Δήμου κάνει απλώς λάθος ανάγνωση της νομοθεσίας?
  • Ποιες οι ενέργειες του Δήμου από το 2011 ως σήμερα, ως προς το συγκεκριμένο θέμα για την απόκτηση της έκτασης?

Η κραυγαλέα απουσία ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής, δίνει το «πράσινο φως» στους ιδιοκτήτες να ζητήσουν άρση της απαλλοτρίωσης και έγκριση οικοδόμηση της έκτασης του Άλσους.

Ένας από τους ελάχιστους, πλέον, πνεύμονες πρασίνου εντός του οικιστικού ιστού των Μελισσίων, κινδυνεύει ολοκληρωτικά.

Η Αντιπολίτευση αναλαμβάνει, από σήμερα, μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την σωτηρία και τη δημιουργία του μεγαλύτερου άλσους των Βορείων Προαστίων.

Ζητάμε από όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας και να δώσουμε μαζί την μάχη για το Άλσος Μελισσίων.

Δυστυχώς λόγω της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής, ο χρόνος τρέχει εις βάρος των κατοίκων και υπέρ των φερόμενων ιδιοκτητών.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

 

Comments are closed.