Καταλυτική και αποφασιστική η συμβολή των στελεχών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην επίλυση του ζητήματος του Κοιμητηρίου Μελισσίων. Μανώλης Γραφάκος: Η πόλη μας, η οποία στα μεγάλα θέματα λειτουργούσε ανέκαθεν συλλογικά δεν αντέχει άλλο τις συμπεριφορές καπηλείας και τα ψεύδη του κ. Στεργίου

IMG_0384 copy

Τον καταλυτικό ρόλο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην επίλυση του ζητήματος του Κοιμητηρίου Μελισσίων ανέδειξαν τα στελέχη της σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου.

Παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μεθοδικότητα και την επιμονή που εργάστηκαν τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ώστε να συμπεριληφθεί ειδική διάταξη για τα Κοιμητήρια Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ που επιλύει τρέχοντα δασικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Γραφάκος παρουσίασε με αποδεικτικά στοιχεία τις ενέργειες που έγιναν:

  • Με την ανάληψη των καθηκόντων από το Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης κ. Δημ. Καλογερόπουλο και δεδομένου ότι υπήρχε διαδικασία διοικητικής αποβολής του δήμου, απεστάλη σχετικό υπόμνημα στις 9/8/2012.
  • Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στις 19/9/2012, η διοίκηση Στεργίου έκανε ανεπαρκέστατη παράσταση και η απόφαση αναστολής ελήφθη με βάση το Υπόμνημα του πρώην Δημάρχου Μελισσίων κ. Γραφάκου.
  • Στις 10/1/2013 αποστέλλεται Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που έθετε το θέμα και το οποίο υπέγραφαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.
  • Στις 18/1/2013, το ίδιο αυτό υπόμνημα κοινοποιείται στη Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία με τη σειρά της αποστέλλει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ένα εξαιρετικό ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρεται ότι για την επίλυση του θέματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
  • Στις 17/9/2013 με νεώτερο υπόμνημα του Μανώλη Γραφάκου προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνει για την εξέλιξη αυτή και από το σημείο αυτό ξεκινά η επίλυση του ζητήματος.
  • Ο Μανώλης Γραφάκος επισκέπτεται στο Μέγαρο Μαξίμου το Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κο Δημήτριο Κανελλόπουλο, ο οποίος δηλώνει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί νομοθετικά και το παραπέμπει αμέσως στο ΥΠΕΚΑ.
  • Πραγματοποιείται συνάντηση του Μανώλη Γραφάκου και του Χρήστου Παναγιωτίδη στο ΥΠΕΚΑ με τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Καλαφάτη, η οποία είχε σαφέστατη εντολή για την επίλυση του ζητήματος, το οποίο και διαβιβάστηκε στον Νομικό Σύμβουλο κ. Χατζηγιαννάκη, που εκείνη την εποχή επεξεργαζόταν Σχέδιο Νόμου για την επίλυση διαφόρων δασικών θεμάτων, μέσα στα οποία περιλαμάνετο και το θέμα του Κοιμητηρίου Μελισσίων.
  • Στις 2/12/13 ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Αμοργιανιώτης, σε επιστολή του προς τον Μανώλη Γραφάκο, αναφέρει ότι σύμφωνα με το υπόμνημα μας της 19/9/13 τα λειτουργούντα Κοιμητήρια γίνεται προσπάθεια να περιληφθούν στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ.
  • Στις 6/2/2013 το Σχέδιο Νόμου ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ο Μανώλης Γραφάκος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη και μεγάλη επιτυχία της πόλης και των δημοτών τη νομοθετική επίλυση του ζητήματος και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια, κυρίως το Χρήστο Παναγιωτίδη που με τις γνώσεις του έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς και την κα Κοσμοπούλου και τον κ. Λιναρά για τη νομική υποστήριξη.

Στηλίτευσε όμως τη στάση του κ. Στεργίου, ο οποίος με ανακοίνωσή του για άλλη μία φορά προσπάθησε να καπηλευτεί ως δικό του το συλλογικό έργο άλλων.  Ανέφερε τέλος ότι αυτή η πάγια και απαράδεκτη εγωκεντρική τακτική του κ. Στεργίου αντιβαίνει στα ήθη της πόλης που μέχρι σήμερα ήταν ενωμένη και ενεργούσε συλλογικά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης.

Ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα πολεοδομικά ζητήματα της πόλης επιλύονταν στο παρελθόν και ανέφερε και αυτός τις προσπάθειες που έγιναν για την επίλυση του ζητήματος. Τόνισε δε ότι για το ζήτημα του κοιμητηρίου, το θέμα πλέον απαιτεί από το Δήμο ιδιαίτερη ενεργοποίηση, ώστε να γίνουν οι μελέτες που προβλέπει ο Νόμος. Δήλωσε ότι τέτοια ενεργοποίηση δεν είναι σε θέση να κάνει η παρούσα δημοτική αρχή.

Ο κ. Χατζηαδάμ υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Τύπου την τακτική των προηγουμένων διοικήσεων που συλλογικά έλυσαν σημαντικά ζητήματα για την πόλη και κατάφεραν να κάνουν σειρά από έργα που άλλαξαν το χαρακτήρα της πόλης.

Στο δεύτερο μέρος της Συνέντευξης, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τα μεγάλα πολεοδομικά ζητήματα της πόλης, όπως το Δάσος Παπαδημητρίου, το οικόπεδο της Υψηλάντου, το ΟΤ 196 που αφορά το χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου των Μελισσίων.

Ο κ. Γιώργος Καρβουνάκης τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος για το οικόπεδο της Υψηλάντου και το Δάσος Παπαδημητρίου, λέγοντας ότι και τα δύο ζητήματα τα συνέχισε από το σημείο που τα παρέλαβε από τη Διοίκηση Γραφάκου.

Δείτε videos από τη Συνέντευξη Τύπου: Α’ ΜέροςΒ’ Μέρος .

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Συμπολιτεία”

 

Comments are closed.