Κίνδυνος ακύρωσης της απαλλοτρίωσης του Δάσους Παπαδημητρίου, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Στεργίου! Ανικανότητα, ή σκόπιμη αδράνεια;

Ερώτηση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για παροχή στοιχείων σχετικά με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του

Επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει για την εφαρμογή του διατάγματος προστασίας του Δάσους του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια ζητά η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με ερώτηση που απέστειλαν προς τον κ. Στεργίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσα Κοσμοπούλου και Δήμητρα Κεχαγιά.

Για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ το «Δάσος Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια» αποτελεί μείζον ζήτημα και ένα από τα βασικότερα της πόλης, διότι απαιτείται άμεσα η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της έκτασης, με το οποία  διασφαλίζεται και προστατεύεται ο χώρος.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχία για τη μελλοντική εξέλιξη της υπόθεσης, από την αδράνεια (ηθελημένη ή ακούσια) της δημοτικής αρχής του κ. Στεργίου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Μελίσσια 14/3/2019

Θέμα: Ακύρωση του Π.Δ. 11062007, για τη δημιουργία άλσους στα Μελίσσια.

Κύριε Δήμαρχε, επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα της απειλουμένης ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να δημιουργήσει Άλσος 80 στρεμμάτων.

Όπως είναι γνωστό η κύρια δίκη έγινε στις 29012019. Το αίτημα των ιδιοκτητών της έκτασης είναι η ακύρωση της απαλλοτρίωσης λόγω της άπρακτης παρέλευσης του εύλογου χρόνο , με ευθύνη του Δήμου Πεντέλης.

Όπως κατ’ επανάληψη σας έχουμε προειδοποιήσει, από τον Απρίλιο 2018, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό τέτοιο αίτημα των ιδιοκτητών είναι αρκετές. Σε κάθε περίπτωση, ο ταχύς σχεδιασμός των ενεργειών του Δήμου από διαπαραταξιακή επιτροπή είναι αναγκαίος, σήμερα παρά ποτέ, για πολλούς λόγους.

Λόγω της κρίσιμης φάσης πού βρίσκεται το θέμα και της μεγάλης σπουδαιότητας του για την πόλη, και προκειμένου να έχουμε την πλήρη εικόνα των ενεργειών , ζητάμε:

  1. Να μας γνωρίσετε αν ο συνήγορος του Δήμου ζήτησε αναβολή στην δίκη της 29012019 και το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.
  2. Να μας δώσετε αντίγραφα των προτάσεων του Δήμου.
  3. Να μας γνωρίσετε άλλες δικαστικές ενέργειες, σχετικές με το θέμα, πού είναι σε εξέλιξη.
  4. Να μας δοθούν όλα ,τα σχετικά με το θέμα, έγγραφα (εισερχόμενα και εξερχόμενα) από το Μάιο 2018 μέχρι σήμερα.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.