Η Δήμητρα Κεχαγιά στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη θέτει τους βασικούς πυλώνες του Προγράμματος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τις εκλογές του Μαΐου 2019 στο Δήμο Πεντέλης

Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε ως επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, η Δήμητρα Κεχαγιά μίλησε στην τηλεόραση High TV, στην εκπομπή «Δήμοι σε Δράση» με το δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη.

Αρχικά η Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στο να διεκδικήσει το Δήμο Πεντέλης, τόνισε ότι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποτελεί μία αρραγή ομάδα επί 10 και πλέον έτη και λειτουργεί πάντα με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες.  Η παρότρυνση παλαιών αυτοδιοικητικών, Δημάρχων με ιστορία στην πόλη, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, την οδήγησε τελικά να αποδεχθεί τον τιμητικό ρόλο του υποψηφίου Δημάρχου, αυτής της μεγάλης δημοτικής παράταξης, με στόχο να την οδηγήσει στη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Όσον αφορά το βασικό πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τις επόμενες εκλογές, η Δήμητρα Κεχαγιά στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Πρώτον τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της πόλης, στα οποία η δημοτική αρχή είναι εντελώς απούσα:Τέτοια είναι η προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού Όρους, τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής όσο και πολιτιστικής και τουριστικής, ή αθλητικής, η απόκτηση του Άλσους Παπαδημητρίου και του Δάσους του ΝΙΕΝ, που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, η εφαρμογή του σχεδίου πόλης κ.α.. Τα τελευταία δυστυχώς οχτώ χρόνια υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδράνεια στα θέματα αυτά, με κίνδυνο να χαθούν για την πόλη χώροι τους οποίους ήδη έχουμε χαρακτηρίσει ως κοινόχρηστους και που θα είναι πολύ δύσκολο να τους αποκτήσουμε τελικά στο μέλλον.  Το σχέδιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι την επόμενη δεκαετία να έχει η πόλη τη μορφή που θέλουμε εμείς για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
  • Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και αύξηση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του Δήμου. Και σε αυτόν τον τομέα η σημερινή δημοτική αρχή δεν θα έχει καταφέρει και απόδειξη είναι η επιδείνωση της καθαριότητας στην πόλη.
  • Ένταξη του Δήμου Πεντέλης στην ψηφιακή εποχή, δεδομένου ότι ο Δήμος δυστυχώς είναι υποανάπτυκτός τεχνολογικά, διότι δεν ξεκίνησε ποτέ η μετάβαση στη σύγχρονη εποχή, ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι δομές που θα λειτουργήσουν θετικά προς όφελος των πολιτών και της εξυπηρέτησης όλων.

Σε σχετική ερώτηση για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Κλεισθένη, η Δήμητρα Κεχαγιά υποστήριξε ότι η απλή αναλογική με τον τρόπο που θεσπίστηκε δεν μπορεί να λειτουργήσει και θα πρέπει να συνοδευθεί με δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη μέρα ο Δήμος, δηλώνοντας έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές διότι μόνον εάν υπάρχουν βασικές γραμμές συνεννόησης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα μπορέσει αυτό να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών.

Επίσης η Δήμητρα Κεχαγιά σημείωσε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών για την εργαζόμενη μητέρα, την οικογένεια και τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών η Δήμητρα Κεχαγιά, που έχει εξειδίκευση στο θέμα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης,  ήταν σαφής: «Χρειαζόμαστε εκπαίδευση τόσο οι αιρετοί, όσο και οι πολίτες προκειμένου να είναι όλοι σε θέση να γνωρίζουν ποιος κάνει τι και πως. Απαιτείται να ενημερώνουμε τους πολίτες για ακραία φαινόμενα εγκαίρως και να ξέρουν όλοι που θα απευθυνθούν σε περίπτωση σεισμού, ποιοι είναι οι χώροι που θα πρέπει να προσεγγίσουν σε περίπτωση εκκένωσης και ποιους πρέπει να ακούσουν. Χρειάζεται να εκπαιδευτούμε για να εκπαιδεύσουμε, προκειμένου να μπορούμε να αποδώσουμε στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

Σύντομα, θα παρουσιαστεί το σαφές, μελετημένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ σε όλους τους τομείς, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο σχέδιο διοίκησης, το οποίο μετά τη νίκη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα αναλάβουν να υλοποιήσουν πολλά δοκιμασμένα, αλλά και νεότερα στελέχη, με περγαμηνές τόσο στον Αυτοδιοικητικό, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

 

Comments are closed.