Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στο Νέο Epsilon TV για το μεταναστευτικό: «Η θετική εξέλιξη για εμάς ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων και προσεκτικών ενεργειών»

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά βρέθηκε καλεσμένη στο κεντρικό Αποκαλυπτικό Δελτίο του Νέου Καναλιού Epsilon και στο δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη. Ερωτηθείσα για το ζήτημα του μεταναστευτικού υποστήριξε ότι «η θετική εξέλιξη στο θέμα του Νοσοκομείου Μπόμπολα, υπήρξε αποτέλεσμα συντονισμένων και προσεκτικών ενεργειών και όχι ένα τυχαίο γεγονός».

Η Δήμητρα Κεχαγιά επανέλαβε ότι «αυτό που εμείς ζητήσαμε κυρίως ως Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εγώ προσωπικά, ήταν να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού κ. Βρούτση, και να μην παραχωρηθεί ο χώρος της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για την εγκατάσταση μεταναστών/προσφύγων» Για ακόμα μια φορά υπογράμμισε την ακαταλληλότητα του χώρου και τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει ως Νοσοκομείο.

Αναφερόμενη στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, η Δήμητρα Κεχαγιά είπε:

«Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε να ακούσουμε, ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και ποιος είναι ο περιφερειακός σχεδιασμός.  Για το λόγο αυτό κάναμε και μία συνάντηση με τον κύριο Πατούλη, ο οποίος εξέφρασε ακριβώς την ίδια άποψη με εμάς στηρίζοντας την θέση μας ως πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και ως Περιφερειάρχης»

Κλείνοντας η Δήμαρχος Πεντέλης, αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Άμυνας και ειδικό συντονιστή για τη μετακίνηση αιτούντων άσυλο από τα νησιά, κ. Στεφανή: «Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από τη στιγμή που ανέλαβε ουσιαστικά την διαδικασία της μετεγκατάστασης ο κ. Στεφανής.  Σήμερα, μετά από τη συνάντηση, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη για εμάς.  Έγινε κατανοητό ότι η Πτέρυγα Μπόμπολα είναι ένας χώρος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος για μία τέτοια χρήση».

Δείτε το σχετικό video

Comments are closed.