Ερώτηση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για παροχή στοιχείων σχετικά με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Δάσους Νοσοκομείου Παπαδημητρίου

Επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει για την εφαρμογή του διατάγματος προστασίας του Δάσους του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια ζητά η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με ερώτηση που απέστειλαν προς τον κ. Στεργίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσα Κοσμοπούλου και Δήμητρα Κεχαγιά.

Θυμίζουμε ότι για το ζήτημα του «Δάσους Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια» μείζον ζήτημα είναι η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της έκτασης, με το οποία  διασφαλίζεται και προστατεύεται ο χώρος.

Για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα από τα βασικότερα της πόλης.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ εκφράζει ανησυχία για τη μελλοντική εξέλιξη της υπόθεσης, από την αδράνεια της δημοτικής αρχής του κ. Στεργίου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Προς To Δήμαρχο Πεντέλης  κο  Στεργίου Δημήτρη

Κύριε Δήμαρχε,

Το ζήτημα του «Δάσους Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια» και η μη εφαρμογή του από 11-6-2007 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ.290 6-7-2007) με το οποίο  διασφαλίζεται και προστατεύεται ο χώρος αυτός, εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα για το σύνολο της πόλης μας.

Σήμερα σχεδόν δύο χρόνια μετά την από 15-03-2016, προς εσάς, επιστολής μας, ενισχύονται οι προβλέψεις και οι φόβοι μας για το που οδηγείται η τύχη του Π.Δ. και του δάσους.

Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής μας, λάβαμε  την από 22-03-2016 επιστολή, της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου με την οποία μας χορήγησε τα ζητηθέντα σχετικά έγγραφα .

Με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει, από πλευράς σας, καμία ενημέρωση για το θέμα καθώς και για τους λόγους που αναφέραμε στην από 15-03-2016 επιστολή μας, ζητάμε

Α) να μας γνωρίσετε τις ενέργειες που έχετε κάνει ως δημοτική αρχή στην κατεύθυνση εφαρμογής του προαναφερθέντος ΠΔ, έως σήμερα.

Β) Αντίγραφα από τις αιτήσεις φερομένων. ιδιοκτητών, για άρση της απαλλοτρίωσης, με αρ. πρ.14603 15-07-2015, 15017 και 15018  22-07-2015.

Γ) για το μετά την 22-03-2016 διάστημα αντίγραφα

  • της αλληλογραφίας του Δήμου με το ΥΠΕΝ  και την Περιφέρεια
  • της αλληλογραφίας του Δήμου με τους φερόμενους ιδιοκτήτες
  • οποιοδήποτε έγγραφο σχετικό με τον καθορισμό τιμής μονάδος και
  • τυχόν σχετικές δικαστικές αποφάσεις.»

Αναμένουμε τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

 

Comments are closed.