Δήμητρα Κεχαγιά: Όπως είχαμε δεσμευθεί το έργο της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης ξεκίνησε πριν το τέλος της θητείας μας. Από την οδό Ιάσωνος στην Καλλιθέα Πεντέλης ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης

«Από την αρχή της θητείας μας, υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας κατοίκους της Καλλιθέας Πεντέλης ότι το έργο της αποχέτευσης στην περιοχή θα ξεκινήσει πριν τη λήξη της τετραετίας και τηρήσαμε στο ακέραιο και αυτή μας την υπόσχεση. Δουλέψαμε όπως σε όλα τα έργα μεθοδικά κα αποτελεσματικά.  Αποδείξαμε ότι η Διοίκηση μας είχε τη γνώση και τη σοβαρότητα που απαιτούνταν για να δώσει λύση στην εκκρεμότητα πολλών ετών.

Παραλάβαμε έργο εντελώς ανώριμο το 2019, χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίςσυνεργασία µε το γειτονικό Δήμο Γέρακα, χωρίς καν προγραμματική σύμβαση µε την ΕΥ∆ΑΠ.  Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και σήμερα ξεκινάμε ένα νέο μεγάλο έργο υποδομής, το οποίο και θα ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο του 2025, επιλύοντας οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί για πάνω από 20 χρόνια, ικανοποιώντας µε αυτόν τον τρόπο µία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιβαρυνθούν µε τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.

Θεωρώ επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση ούτε για το Δήμο, αλλά ούτε και για τους πολίτες, καθώς πετύχαμε και τη χρηματοδότηση της εντελώς δωρεάν σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο.

Ευχαριστώ για την αποτελεσματική συνεργασία τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, τη διοίκηση και τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής της αποχέτευσης που ξεκίνησαν στην οδό Ιάσωνος στην Καλλιθέα Πεντέλης.

Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπεύθυνη για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε:

«Ξεκινά σήμερα η κατασκευή ενός σπουδαίου έργου υποδομής που περίμεναν οι κάτοικοι των περιοχών Καλλιθέας και Μπουρμπάχτι Πεντέλης τουλάχιστον για δύο δεκαετίες. Ένα έργο που παραλάβαμε ανώριμο το 2019, σήμερα υλοποιείται . Το Δίκτυο Αποχέτευσης θα αναβαθμίσει τις περιοχές αυτές, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αποδεικνύουμε και με αυτό το έργο ότι υλοποιήσαμε με μέθοδο και σοβαρότητα το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έγινε ποτέ στην πόλη μας».

Το έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται είναι προϋπολογισμού ύψους 4,37 εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020 και θα κατασκευασθεί από την ΕΥΔΑΠ. Το έργο περιλαμβάνει:

(α) Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ.

(β) Δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 μ.

(γ) Διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από το έργο χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί, η Δήμητρα Κεχαγιά και οι συνεργάτες της υλοποίησαν από την αρχή της θητείας της μια σειρά από ενέργειες που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της περιοχής, να γίνουν διανοίξεις οδών, να υπάρξει συνεννόηση με το γειτονικό Δήμο Γέρακα Παλλήνης, να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση, να βρεθεί χρηματοδότηση και να τελειώσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση και έναρξη του έργου.

Comments are closed.