Δήμητρα Κεχαγιά: Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης και στη Νταού Πεντέλης από το νέο ΕΣΠΑ. Χρηματοδοτούνται και οι ιδιωτικές συνδέσεις των πολιτών.

Ούτε μια μέρα χαμένη για τους πολίτες για τα έργα αποχέτευσης της Καλλιθέας και της Νταού Πεντέλης. Μετά από συνεργασία της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος ΠΕΚΑ του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, διασφαλίστηκε η ομαλή χρηματοδότηση των έργων αυτών. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκταμιεύσεις για το έργο της Καλλιθέας Πεντέλης, κάτι που διασφαλίζει ότι δεν απαιτείται νέα ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αντιθέτως μεταφέρεται άμεσα στο νέο πρόγραμμα ως συνεχιζόμενο έργο, με τους ίδιους όρους χρηματοδότησης. Αυτό συμπαρασύρει και το έργο της αποχέτευσης της Νταού Πεντέλης, που αποτελεί υποέργο στη συγκεκριμένη δράση.

Παράλληλα οι κάτοικοι και των δύο περιοχών θα είναι από τους πρώτους που θα εφαρμοστεί η νέα υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη χρηματοδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων αποχέτευσης των οικιών, ώστε να συνδεθούν ομαλά με το νέο δίκτυο. Ήδη μετά από συνεργασία του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έγινε η σχετική εγγραφή του έργου στην πλατφόρμα του ΥΠΕΝ και οι πολίτες θα μπορούν να λάβουν τη χρηματοδότηση όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Για το θέμα η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας εργαζόμαστε για το καλό των πολιτών. Είμαι περήφανη για το έργο μας, είμαι περήφανη που τήρησα με τους συνεργάτες μου τις υποσχέσεις μας απέναντι στους πολίτες. Διασφαλίσαμε την ομαλή χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης και της Νταού Πεντέλης. Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, δεν ήταν όμως δεδομένο αν δεν υπήρχε η έγκαιρη και σωστή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ. Έτσι δεν χάνετε ούτε μια μέρα από την κατασκευή του έργου. Παραδίδουμε στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο έργο αποχέτευσης που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους και θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Λύσαμε μέσα σε 4 χρόνια όλα τα θέματα αποχέτευσης του Δήμου μας. Ευχαριστώ για αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, καθώς και τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών και Yπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα δήλωσε για το θέμα:

«Καταφέραμε μέσα σε 4 χρόνια να ωριμάσουμε και να ξεκινήσει να κατασκευάζεται, ένα έργο αναγκαίο για την περιοχή, ένα έργο που ήταν σε τέλμα επί πολλά χρόνια. Υπήρξαμε απόλυτα συνεπείς στους κατοίκους της περιοχής, απέναντι στις δεσμεύσεις μας. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών, δούλεψαν γρήγορα και αποτελεσματικά για αυτό το έργο. Ο Δήμος μας υλοποίησε άμεσα και έγκαιρα ότι έπρεπε να κάνει σε παραχωρήσεις χώρων, διανοίξεις δρόμων κ.ά. ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω στους συνεργάτες μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την βοήθεια τους». 

Comments are closed.