Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πεντέλης – Για όλα φταίνε οι άλλοι!

Ο Δήμαρχος απάντησε στο Δελτίο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την ανυπαρξία Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην Πεντέλη, ρίχνοντας ξανά αλλού τις ευθύνες για τη δική του αδράνεια. Μάλιστα θεώρησε εύστοχο τον τίτλο που επιλέξαμε: «Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω» ζητώντας μας να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος!

Δε μας είπε ο κ. Στεργίου ποιους από όσους διετέλεσαν Υπουργοί Περιβάλλοντος από το 1989 έως σήμερα πρέπει να ρωτήσουμε.

Τον Ε. Κουλουμπή, το Σ. Κούβελα, το Σ. Μάνο, τον Α. Καραμανλή, τον Κ. Λαλιώτη, τη Β. Παπανδρέου, το Γ. Σουφλιά, την Τ. Μπιρμπίλη, το Γ. Παπακωνσταντίνου, το Γ. Μανιάτη, τον Π. Λαφαζάνη, τον Π. Σκουρλέτη?

Κανένας δεν ήταν σε θέση να συνεννοηθεί με τον κ. Στεργίου και να προωθήσει το ΓΠΣ της Πεντέλης?

Με ορισμένους εξ αυτών είχε ιδιαίτερες πολιτικές σχέσεις, αλλά το θέμα του ΓΠΣ – περιέργως πως-δεν προχώρησε ΠΟΤΕ!

Μήπως πρέπει να μάθει ο κ. Στεργίου, ότι κανείς Δήμος της Αττικής δεν υπάρχει πλέον χωρίς ΓΠΣ? Κανείς με μοναδική εξαίρεση τη Πεντέλη, που διοικεί ο ίδιος για 18 χρόνια!

Δεκαοκτώ χρόνια στασιμότητας και αποτυχίας, κάτι θα έπρεπε να έχουν διδάξει τον κ. Στεργίου, σχετικά με τη «μέθοδο» που ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη δημοσίευση του ΓΠΣ της Πεντέλης στο ΦΕΚ έως το 2019 και τότε θα συγχαρούμε δημόσια το Δήμαρχο για αυτό!

Μέχρι τότε έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να υπενθυμίζουμε την ανεπάρκειά του και σε αυτό το ζήτημα, μιας και ο ίδιος αδυνατεί να αναγνωρίσει λάθος στον εαυτό του.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.