ΒΗΛΑΡΑ Αναστασία

Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αφού ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, εργάστηκα για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αρχικά ως «Νομικός Ερευνητής» και στη συνέχεια ως «Διευθύντρια Επικοινωνίας» στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ.

Το 2011 επέστρεψα στην Αθήνα και από τότε εργάστηκα ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο καθώς και ως νομικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.  Κατέχω σημαντική εμπειρία στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων, Ευρωπαϊκών κανονισμούς και την διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων. Έχω επίσης μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο πλαίσιο της εταιρικής συμμόρφωσης στους τομείς του εμπορίου, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και του ανταγωνισμού.

Σήμερα, εργάζομαι ως νομικός σύμβουλος στην HPD Laboratory.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης μας γιατί σε πολλές περιπτώσεις επικρατεί μία εσφαλμένη αντίληψη ότι οι νέοι άνθρωποι δε μετέχουν στα κοινά καθώς δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της πόλης τους. Οι νέοι ψάχνουν τρόπους να ακουστεί η φωνή τους, διαθέτουν όραμα και καινοτόμες ιδέες. Έχουν όμως αποξενωθεί από την πολιτεία καθώς έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνης τους στο όλο σύστημα. Είμαι εδώ για να αποδείξω έμπρακτα ότι οι νέοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και να στηρίξουν τον τόπο τους. Στην Πεντέλη ζω, εδώ μεγάλωσα και θέλω να δω αυτή την περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς να προοδεύει και να εξελιχθεί ως μια πόλη-πρότυπο για όλη την Αττική.

Από το 2019 είμαι εκλεγμένη Τοπική Σύμβουλος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.