Ασφάλεια

Ασφάλεια παντού

 

Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι οξύτατο. Η ασφάλεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Δυστυχώς, η ελλιπής αστυνόμευση είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Μελισσίων και ιδίως της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, μετά και το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, που προκλήθηκε από την αδράνεια που επέδειξε η δημοτική αρχή.

Η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του Δημότη απαιτεί διαρκή μέριμνα και σχέδιο και από τη δημοτική αρχή, έστω κι αν η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Κράτος.

Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι έντονο σε όλη την πόλη, ιδιαίτερα όμως στις δημοτικές κοινότητες της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης.

Μετά από μελέτη του θέματος, συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και εξέταση καλών πρακτικών άλλων Δήμων, θα κινηθούμε σε δύο άξονες:

(α) Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος (ΑΤ) και του Τμήματος Ασφαλείας (ΤΑ) Πεντέλης

  • Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.  Ως επόμενη δημοτική αρχή της πόλης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία για τις ληστείες και τις κλοπές που υπάρχουν για το Δήμο μας, θα προσπαθήσουμε με πίεση προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, να πετύχουμε την αύξηση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου μας με επιπλέον προσωπικό και οχήματα, με στόχο την πύκνωση των περιπολιών, ιδίως στις περιοχές της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
  • Διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία και παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο προς το ΑΤ και ΤΑ του Δήμου μας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές που θα βελτιώσουν την επίδοση της.

(β) Αυτόνομη δράση του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών

Στον πρώτο χρόνο της θητείας μας προγραμματίζουμε:

  • Συνεργασία του Δήμου μας με εταιρείες Security για επιπλέον περιπολίες στην πόλη και τη φύλαξη των κτιρίων. Συνολικά προγραμματίζουμε την κυκλοφορία 5 οχημάτων.
  • 24 ωρη φύλαξη όλων των Δημοτικών κτιρίων και των Σχολείων του Δήμου.
  • Ενίσχυση του φωτισμού σε κάθε γειτονιά.
  • Ψηφιακό Δίκτυο Πολιτών για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια. Δημιουργία δικτύου για την αποστολή/λήψη alarmsέκτακτης ανάγκης. Ειδοποιήσεις κινδύνου με ένα κλικ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας, κλοπής, βίας, αλλά και εντοπισμό ανηλίκων ή υπερηλίκων με βεβαρημένο ιστορικό.

Το κόστος αυτό ανέρχεται σε περίπου 200.000 ετησίως. Το ποσό μπορεί να εξοικονομηθεί από μείωση άλλων λειτουργικών δαπανών του Δήμου.