Αντιπροσωπεία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ παρευρέθηκε στον αγιασμό για τη θεμελίωση του σχολικού συγκροτήματος στην Πεντέλη που θα γίνει όπως και άλλα 24 σχολεία της Αττικής με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα)

photo apo Kallithea Pentelis

Την Κυριακή 28/9 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της θεμελίωσης του νέου σχολικού συγκροτήματος (δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και κλειστό γυμναστήριο) στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης. Στον αγιασμό παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αποτελούμενη από τις Δημ. Συμβούλους κα Κοσμοπούλου Αναστασία και Κεχαγιά Δήμητρα, τον Τοπικό Σύμβουλο Μελισσίων κ. Δροσάτο Νίκο και τα μέλη των Δ.Σ. των σχολικών επιτροπών του Δήμου μας Λεονταρίτου Αιμιλία, Παχνή Σεβαστή και Νικολέτο Χάρη.

Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με άλλα 24 σχολικά συγκροτήματα στην Αττική, θα γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, σύμφωνα με όσα είχε σχεδιάσει το Υπουργείο Υποδομών, μαζί με τον ΟΣΚ, επί θητείας του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη το έτος 2008.

Παρόλο που το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα σε σχολική στέγη στο Δήμο μας, (η κατασκευή Δημοτικών Σχολείων σε Νέα Πεντέλη και Μελίσσια, καθώς και Λυκείου στα Μελίσσια, είναι πιο άμεσες ανάγκες) εν τούτοις είναι ένα έργο χρήσιμο και σημαντικό και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έναρξη της κατασκευής του.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι τα πρόσωπα που συνέβαλαν αποφασιστικά για τη δημιουργία των 24 σχολείων στην Αττική με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ήταν ο τότε Υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης κος Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΚ κος Στέφανος Αγιάσογλου και οι ειδικοί Γραμματείς ΣΔΙΤ κ.κ. Κορρές Λεωνίδας και Ματζούφας Νίκος.

Προφανώς και για την υλοποίηση του έργου στην περιοχή της Πεντέλης αξίζουν συγχαρητήρια στις τοπικές της αρχές που θεσμοθέτησαν αρχικά πολεοδομικά το χώρο (ΦΕΚ 140Δ/1969 και 204Δ/1972) και του κ. Στεργίου Δημήτρη που προώθησε την πραγματοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ, που υλοποιείται από τον ΟΣΚ.

Σημειώνουμε ότι η κατασκευή έργων με ΣΔΙΤ, είναι μια αποτελεσματική διαδικασία. Πιστεύουμε ότι και η ίδια η αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει σε πραγματοποίηση έργων με την ίδια μέθοδο. Σε ότι αφορά την πόλη μας, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θεωρεί ότι αρκετά έργα πρέπει να προχωρήσουν με τη μέθοδο αυτή από τον ίδιο το Δήμο, διαδικασία που για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποτελεί βασικό τρόπο δημιουργίας υποδομών και υπηρεσιών στο Δήμο μας.

Ευχόμαστε το έργο να υλοποιηθεί σύντομα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.