Ανίκανη η δημοτική αρχή Στεργίου να προασπίσει τα ζητήματα των ελευθέρων και κοινωφελών χώρων της πόλης

Dimotiko

Η παντελής αδράνειά της επί ένα χρόνο δημιουργεί ερωτηματικά και οδήγησε σε  απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ κατά των συμφερόντων του Δήμου και υπέρ των συμφερόντων ιδιωτών για το Ο.Τ. 196 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, με αποτέλεσμα αυτός ο χώρος σχολείου που επί χρόνια διατηρούσαν οι δημοτικές αρχές των Μελισσίων να κινδυνεύει να χαθεί

 

Δυστυχώς η πρόβλεψή μας ότι η δημοτική αρχή Στεργίου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη καθήκοντά της και ότι η αδράνειά της πάνω σε θέματα ελευθέρων, κοινωφελών και δασικών χώρων λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών, επιβεβαιώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες.

Μετά την ύποπτη στάση της στο Ο.Τ. 206 της παραρεμάτιας περιοχής στη Νέα Πεντέλη, όπου δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ (γνωμοδοτεί για πολεοδομικά ζητήματα) που προβλέπει το συγκεκριμένο χώρο ως δασικό εκτός σχεδίου, κλείνοντας έτσι το μάτι στους φερόμενους ιδιοκτήτες που θέλουν να το οικοπεδοποιήσουν, άλλο ένα θέμα σημαντικού για το Δήμο κοινωφελούς χώρου έρχεται στην επικαιρότητα, με ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις.

Το ζήτημα του Ο.Τ. 196 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων είναι γνωστό. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος σχολείου και έτσι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των Μελισσίων τον είχαν διατηρήσει.

Η διοίκηση Στεργίου από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2011 άφησε το θέμα στην τύχη του, στάση που οδηγεί στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και στην οικοπεδοποίηση της έκτασης.

Η αδράνεια της δημοτικής αρχής Στεργίου ήταν τόσο έντονη, που δεν ήξεραν ότι τον Ιούνιο του 2013 το θέμα συζητείτο στο ΣΥΠΟΘΑ, με εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για αποχαρακτηρισμό του χώρου, δηλαδή αρνητική για το Δήμο.

Το θέμα έγινε αντιληπτό από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και με πρωτοβουλία του Μανώλη Γραφάκου υπήρξε συντονισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης του Δήμου που οδήγησε τελικά σε θετική για το Δήμο γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ στις 11/7/2013 υπέρ της διατήρησης του χώρου ως χώρου σχολείου. Έτσι ο χώρος διασώθηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή  με  τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ 403ΑΑΠ την 14/11/2013, όπου ο χώρος χαρακτηρίζεται εκ νέου ως χώρος σχολείου.

Από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα, ο Δήμος δεν ενημέρωσε κανένα για την εξέλιξη του θέματος και δεν έπραξε το παραμικρό προς την κατεύθυνση της απόκτησης του χώρου με αποτέλεσμα αυτή του η αδράνεια να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών και να οδηγήσει τελικά σε θετική για τον ιδιώτη εισήγηση του ΣΥΠΟΘΑ στις 25/9/2014. Ενδεικτικό της αδιαφορίας του Δήμου είναι ότι είχε άγνοια της εν λόγω απόφασης μέχρι και προχθές!!

Για μια ακόμα φορά φαίνεται η ανεπάρκεια της παρούσας διοίκησης.

Για μια ακόμα φορά η παρούσα δημοτική αρχή δείχνει ότι δεν έχει όραμα για την πόλη και ότι είναι δέσμια των συμφερόντων που τη στήριξαν εκλογικά.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ για όλα τα θέματα των ελευθέρων, κοινωφελών και δασικών χώρων, μέσα από την ισχυρή ομάδα πολεοδομικών και τεχνικών θεμάτων που διαθέτει, θα παρεμβαίνει με στόχο να μη χάσει η πόλη και οι πολίτες της κανένα κοινόχρηστο, κοινωφελή, ελεύθερο και δασικό χώρο.

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

Comments are closed.