Αθλητισμός

Αθλητισμός για όλους

Στόχος μας η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες, κυρίως των παιδιών

Ενισχύουμε τη συνεργασία του δήμου με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, ιδιαίτερα με εκείνους που ο Δήμος παραχωρεί τη χρήση των αθλητικών του εγκαταστάσεων. Καθιερώνουμε διαφάνεια στη συνεργασία αυτή με στόχο τη δίκαιη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, ώστε τα χρήματα που θα δίνει ο Δήμος σε αυτούς, να έχουν αποκλειστική ωφέλεια στα παιδιά.

Κάλυψη δαπανών συμμετοχής για μια αθλητική δραστηριότητα των παιδιών τους σε οικογένειες με οικονομική δυσκολία. Δεν θα αφήσουμε την οικονομική κρίση να γίνει αιτία μη συμμετοχής των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Δήμος αναλαμβάνει το θεσμό «αθλητικό καλοκαίρι», τον ενισχύουμε με περισσότερες δραστηριότητες. Παρέχεται με χαμηλότερο τίμημα και προβλέπουμε απαλλαγή σε απόρους, ανέργους και άτομα με αναπηρία.

Εντάσσουμε τον αθλητικό προσανατολισμό για τα παιδιά, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας.

Οργανώνουμε ετήσια αθλητικά τουρνουά υπό την αιγίδα του Δήμου, μεταξύ των σχολείων

Καθιερώνουμε ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία, αλλά και γενικά για τα οφέλη της άθλησης σε όλες τις ηλικίες, τους κινδύνους για την υγεία από τη χρήση αναβολικών και συμπληρωμάτων διατροφής και τη σημασία της σωστής διατροφής.

Αναπτύσσουμε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και τμημάτων ενηλίκων, με στόχο την ευρύτερη συμμετοχή των ενηλίκων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι προβληματική σήμερα. Το λειτουργούμε με διαφάνεια, δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην υγιεινή και την καθαριότητα και επεκτείνουμε τις ώρες λειτουργίας του.

Θεσμοθετούμε μαζικές αθλητικές δραστηριότητες όπως γύρου πόλης, ποδηλατικού γύρου, πεζοπορίας και ποδηλασίας στο Πεντελικό, γνωριμία πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Αναπτύσσουμε ειδικά αθλητικά προγράμματα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Δημιουργούμε υπαίθρια ανοικτά γυμναστήρια σε κάθε μια δημοτική κοινότητα, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες άθλησης