Άλλα 15 στρέμματα προστίθενται στο παζλ των χαμένων ελεύθερων χώρων του Δήμου μας. Η διοίκηση Στεργίου προχωρά στον αποχαρακτηρισμό του κοινόχρηστου χώρου άλσους στο Ο.Τ. 74 στη Νέα Πεντέλη

pc260102

Πρόταση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ειδικών που θα μελετήσει τρόπους απόκτησης όλων των απαραίτητων για το Δήμο ελεύθερων χώρων 

Μετά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων κοινόχρηστων, κοινωφελών, χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης που έκανε η διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια, έρχονται να προστεθούν άλλα 15 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου – πάρκου στη Νέα Πεντέλη, που η διοίκηση Στεργίου προωθεί τον αποχαρακτηρισμό τους και την οικοπεδοποίηση τους.

Με ένα Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία, που συγκλήθηκε αιφνιδιαστικά χθες 7/1/2015, ΜΟΝΟ για καλύψει τον κ. Στεργίου να στείλει αίτημα στο ΥΠΕΚΑ ώστε αυτό να βεβαιώσει την άρση απαλλοτρίωσης του ΟΤ 74 στη Νέα Πεντέλη (25ης Μαρτίου-Ηροδότου-Σαλαμίνος), η Διοίκηση Στεργίου συνεχίζει στο ρυθμό αποψίλωσης του Δήμου από τους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Η προχειρότητα και η ακατανόητη βιασύνη της Διοίκησης να προχωρήσουν σε μια απόφαση, ήταν φανερή καθ’ όλη τη διάρκεια του μονοθεματικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άγνοια της Διοίκησης για την πραγματική έκταση του χώρου.

Με δύο απλές ερωτήσεις ο Μανώλης Γραφάκος αποδόμησε πλήρως τη διοίκηση, η οποία παραδέχθηκε ότι φέρνει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο, παρά το ότι γνωρίζει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η πολιτική βούληση της σημερινής δημοτικής αρχής για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου. Εκεί που οι προηγούμενες Διοικήσεις της Νέας Πεντέλης από το 1956, προστάτευσαν το συγκεκριμένο χώρο, η σημερινή Αρχή του Δήμου, επιχειρεί τον αποχαρακτηρισμό τους και την οικοδόμησή του.

Με τοποθέτησή του, στο ΔΣ, ο επικεφαλής της “ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” Μανώλης Γραφάκος, έκανε σαφές ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει μια τέτοια απόφαση, προτείνοντας στο Δήμαρχο τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με θέματα πολεοδομίας και ελεύθερων χώρων και θα ερευνήσει τρόπους απόκτησης αυτών.

Σημειώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με τις νομικές και διοικητικές της παρεμβάσεις θα μπει εμπόδιο στα σχέδια του κ. Στεργίου να αποχαρακτηρίσει ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

 

 

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Comments are closed.