«ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ». Περίεργη η επιμονή Στεργίου να προχωρήσει σε έργο που θα επιβαρύνει το Δήμο στο τριπλάσιο της αξίας του!

ken220611_img02Ένας σχεδιασμός του Δημάρχου που, όπως ο ίδιος είπε, υλοποιείται με καθυστέρηση δυο ετών και αφορά την «αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού» του Δήμου.

Η πρόταση της Διοίκησης προβλέπει την ανάληψη της λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού, από ιδιώτη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» δια του Κώστα Καλλιανιώτη, ζήτησε όλα τα οικονομικά στοιχεία, που θα αποδεικνύουν τον ωφελιμότερο για το Δήμο, τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος προέκυψε ζήτημα επιβάρυνσης του Δήμου που θα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αν ακολουθηθεί η μέθοδος «αυτοχρηματοδότησης» από τον ανάδοχο ιδιώτη. Αντιθέτως, αν ο Δήμος εξέταζε τη χρηματοδότηση μέσω του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, τότε θα εξασφάλιζε τόσο την επιστημονική επίβλεψη του ΚΑΠΕ, όσο και την πραγματοποίηση του έργου με το 1/3 του ποσού που προτείνει ο Δήμος. Με απλά λόγια το ίδιο έργο μπορεί να κοστίσει λιγότερα από 2.000.000€ και η Διοίκηση επιμένει να το εκτιμά στα 5.000.000€!!!

Σε όλα αυτά, που παρουσιάστηκαν από την αντιπολίτευση, η θέση του Δημάρχου ήταν απόλυτα αρνητική, επιμένοντας να προωθήσει τη διαδικασία που οδηγεί σε υπερκοστολόγηση. Ο Δήμαρχος, μη έχοντας επιχειρήματα, που να τεκμηριώνουν την επιμονή του, «κρύφτηκε» πίσω από την άρνηση δανειοδότησης, εμμένοντας να οδηγήσει το Δήμο σε ένα δυσβάσταχτο κόστος κατασκευής του έργου.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.