Επικροτούμε τα νέα έργα στην πόλη, που γίνονται επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις εξασφάλισαν τους σχετικούς χώρους Ο κ. Στεργίου όμως θα φύγει και δεν θα αφήσει κανένα χώρο στους επόμενους

neos-vrefonipiakos-stathmos-melissia

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, επικροτεί και στηρίζει την πραγματοποίηση νέων έργων στην πόλη μας προς όφελος των πολιτών.

Αυτό όμως δε δίνει το δικαίωμα στον κ. Στεργίου να επαίρεται και να κομπορρημονεί κατά την προσφιλή του τακτική να καρπώνεται τα έργα άλλων παρουσιάζοντάς τα περίπου ως ιδιοκτησία του.

Ο Παιδικός Σταθμός επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως στα Μελίσσια, είναι μια σημαντική υποδομή, που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στήριξε απόλυτα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η χρηματοδότησή του έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και πιστώνεται κυρίως στον τ. Περιφερειάρχη κ. Σγουρό ο οποίος κατάφερε να χρηματοδοτήσει όλους τους παιδικούς σταθμούς που κατατέθηκαν από τους Δήμους της Αττικής.

Το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, αν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Μελισσίων, δεν είχαν την πρόνοια να προβλέψουν την ανάγκη του χώρου και να τον διασφαλίσουν με την διαδικασία της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Αντίστοιχα, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το 2ο Δημοτικό Πεντέλης στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο υλοποιήθηκε με ΣΔΙΤ, όπως και άλλα 24 σχολεία στην Αττική. Το έργο αυτό δεν θα είχε γίνει, αν η προηγούμενη από τον κ. Στεργίου κοινοτική αρχή Πεντέλης δεν είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει το χώρο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο κάθε Δήμος να έχει  δικά του οικόπεδα, ώστε να μπορεί να δημιουργεί υποδομές και έργα για την πόλη.

Και σε αυτό το επίπεδο ο κ. Στεργίου είναι ανύπαρκτος. Παίρνει βαθμό μηδέν. Η άγνοιά του και τη ανικανότητά του, έχουν σταματήσει τις διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης, έχουν σταματήσει και ουσιαστικά παγώσει τη διαδικασία αναθεώρησης σχεδίου στα Μελίσσια, έχουν αφήνει την περιοχή του την Παλιά Πεντέλη, τη μοναδική περιοχή της Αττικής χωρίς ΓΠΣ.

Ο κ. Στεργίου λοιπόν το μόνο που ξέρει να κάνει είναι φιγούρα. Ο ίδιος βρήκε οικόπεδα από τους προκατόχους, αλλά δεν θα αφήσει απολύτως τίποτε στους επόμενους…

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.