Απαράδεκτη και επικίνδυνη η κατάσταση στις παιδικές χαρές του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή του κ. Στεργίου παραδέχεται την αναποτελεσματικότητα της

4

Σε ερώτημα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών, η δημοτική αρχή μετά από 70 μέρες απάντησε μεταξύ άλλων:

  • «Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου και πιστοποίησης λειτουργίας παιδικών χαρών, όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου παρουσιάζουν σημεία μη συμμόρφωσης ως προς τις ισχύουσες προδιαγραφές»
  • «Μέχρι σήμερα δεν έχει πιστοποιηθεί καμία παιδική χαρά»
  • «Στον προγραμματισμό του Δήμου μας προβλέπεται η αναβάθμιση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών ιεραρχώντας την υπάρχουσα κατάσταση εκάστης και αξιοποιώντας κατάλληλα διαθέσιμους πόρους»

6

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε απολύτως τίποτε σε όλα αυτά.

Η Δημοτική Αρχή παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για το θέμα όλα τα έξι χρόνια που έχει την ευθύνη των υποθέσεων του Δήμου. Έχει αφήσει τις παιδικές χαρές της πόλης μας σε κακή κατάσταση.

Σημειώνουμε επίσης ότι σε ερώτημά μας για την κατάσταση των παιδικών χαρών τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε λάβει ανάλογη απάντηση. Όμως δύο χρόνια απόλυτη απραξία.

5

Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι έχουμε μια δημοτική αρχή με πολλά λόγια και ανύπαρκτο έργο. Μια δημοτική αρχή και ένας Δήμαρχος που διαλαλεί λαϊκίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι για αυτόν «στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος», αλλά στην πράξη στερεί από τα παιδιά του Δήμου μας τη δυνατότητα να παίζουν στις παιδικές χαρές της πόλης μας.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι γειτονικοί Δήμοι, με ασφαλείς παιδικές χαρές για να καλύψουν το κενό….

Μια δημοτική αρχή χαμηλών προσδοκιών, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να διαφημίζει και να επαίρεται για την εκπλήρωση των αυτονόητων υποχρεώσεών της.

Καλούμε τους πολίτες να αναλογιστούν που οδηγεί η λογική των χαμηλών προσδοκιών που καλλιεργεί ο κος Στεργίου στην πόλη μας.

Μήπως οδηγεί στη δημιουργία κοινωνίας χωρίς οράματα και στόχους; Αλήθεια σε αυτή την κοινωνία θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά μας;

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.