Ο κ. Στεργίου αντί να απαντήσει ποιος έδωσε την παράνομη εντολή να εκτυπωθούν βιβλία αξίας 20.000 ευρώ χωρίς παραστατικά, επέλεξε νύχτα να απομακρύνει τα βιβλία από το Κολυμβητήριο για να τα εξαφανίσει και να συνεχίσει να ψεύδεται ότι δεν υπάρχουν. Δυστυχώς για αυτόν όμως πιάστηκε στα πράσα

Θυμίζουμε επιγραμματικά τα γεγονότα για το σκάνδαλο της παράνομης έκδοσης ενός βιβλίου για τα Μελίσσια, αξίας 20.000:

Από τη διοίκηση Στεργίου, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, δόθηκε εντολή το βιβλίο που στην πράξη είναι ένα λιβανιστήρι για τον κ. Στεργίου.

Το βιβλίο τυπώνεται από συγκεκριμένο εκδότη που το έντυπό του, στηρίζει τη σημερινή διοίκηση εξόφθαλμα και απροκάλυπτα παραβαίνοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ενέργεια που δείχνει τη διαπλοκή με το συγκεκριμένο εκδότη που οδηγεί σε πληρωμένη, άρα καθοδηγούμενη «δημοσιογραφία».

Το τυπωμένο έντυπο φυλάσσεται στο Κολυμβητήριο των Μελισσίων.

Εκ των υστέρων ο κ. Στεργίου θέλει να νομιμοποιήσει τη δαπάνη. Εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/1/18, προκειμένου να μπορέσει ο ΟΠΑΘ να πληρώσει το βιβλίο. Όμως, προφανώς επειδή κάποιοι σύμβουλοι της παράταξής του δεν ήθελαν να διασύρονται για το ζήτημα, αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με ανακοίνωσή της στις 2 Φεβρουαρίου ρωτούσε τον κ. Στεργίου:

  • Ποιος έδωσε την εντολή στο εκδότη να τυπώσει το βιβλίο;
  • Η εντολή ήταν προφορική ή γραπτή;
  • Ποιος παρέλαβε το βιβλίο και ποιος το αποθήκευσε στο Κολυμβητήριο των Μελισσίων;
  • Πού είναι το δελτίο αποστολής των βιβλίων;
  • Έχει κοπεί τιμολόγιο ή όχι;
  • Γιατί όλα αυτά έγιναν παράνομα και δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες;

Απάντηση δεν λάβαμε και χθες το πρωί 7/2 καταθέσαμε αίτηση που ζητάγαμε τη σύγκλιση του ΔΣ του ΟΠΑΘ για το ζήτημα.

Χθες βράδυ ο κ. Μούστρης Πρόεδρος του ΟΠΑΘ και ο κ. Παναγιώτης Γκατζόλης πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με τη διοίκηση Στεργίου, πήγαν στο κολυμβητήριο με φορτηγό για να αποσύρουν το βιβλίο.

Η συνέχεια γνωστή. Πιάστηκαν στα πράσα, ήρθε η Αστυνομία και έγιναν οι μηνύσεις που έπρεπε.

Πλέον το λόγο για το θέμα θα έχουν οι αρχές.  Ένα είναι απολύτως βέβαιο.  Ότι ο κ. Στεργίου έκανε καραμπινάτη παρανομία, πιάστηκε να ψεύδεται για ακόμα μια φορά και με την κίνησή του να απομακρύνει νύχτα το βιβλίο, έδειξε τις άθλιες μεθοδεύσεις που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει.

Το περιστατικό είναι ενδεικτικό για το χαρακτήρα του, το ήθος του και των μεθοδεύσεων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πετύχει το σκοπό του.

Ο κ. Στεργίου είναι ότι χειρότερο έχει περάσει από την αυτοδιοίκηση στην πόλη. Πρέπει να φύγει το συντομότερο. Ο ηθικός ξεπεσμός, η φαυλότητα, η ασυδοσία και το φαγοπότι ημετέρων που γίνεται στο Δήμο, πρέπει να σταματήσει.

Από εδώ και πέρα και οι πολίτες είναι υπεύθυνοι.  Το πραγματικό πρόσωπο του Στεργίου αποκαλύφθηκε χωρίς ρετούς.  Άθλια, ψεύτικο και φαύλο.

Εμείς ως ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα κάνουμε ότι είναι δυνατό κ. Στεργίου σε 15 μήνες να είναι παρελθόν.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.