Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με Υπόμνημα της εξηγεί γιατί θα απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμητρα Κεχαγιά: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε, έστω και με την παρουσία μας, σε τυπική αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος του Άλσους Παπαδημητρίου που ο κ. Στεργίου έχει υποβαθμίσει σε τρέχουσα διαχειριστική υπόθεση

Με Υπόμνημα της η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, που κατέθεσαν η Επικεφαλής και Υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και η Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Μητροπούλου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα συμμετέχει σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, συμπράττοντας έστω και με την απλή παρουσία της στην τυπική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος για το Δήμο και την πόλη, του Άλσους Παπαδημητρίου που η Διοίκηση Στεργίου έχει υποβαθμίσει σε τρέχουσα διαχειριστική υπόθεση.

Συγκεκριμένα το υπόμνημα έχει ως εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι λόγοι που μας αναγκάζουν σ’ αυτή μας τη στάση είναι εξαιρετικά σοβαροί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε, έστω και με την παρουσία μας, σε τυπική αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος για το Δήμο και την πόλη μας που έχει υποβαθμιστεί ως μια διαχειριστική τρέχουσα υπόθεση. Ειδικότερα :

Στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται και αυτά του ορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου σε έξι (6) υποθέσεις (θέματα 2,3,4,5,6 και 7) σχετικά με τη δικαστική επιδίωξη (προσφυγές) των φερομένων ως ιδιοκτητών  του θεσμοθετημένου άλσους «Παπαδημητρίου» και την ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα είναι ευρύτατα γνωστές και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα ολόκληρο το περασμένο έτος. Θεωρούμε τους χειρισμούς του Δήμου στο ζήτημα αυτό λανθασμένους. Προτείναμε με έμφαση και επιμονή τη συγκρότηση  διαπαραταξιακής Επιτροπής, στην οποία θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με μέλη και στελέχη μας που χειρίστηκαν με επιτυχία το θέμα αυτό στο παρελθόν. Αρνηθήκατε την πρότασή μας και μάλιστα ο νομικός σας σύμβουλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απριλίου 2018 όταν συζητήθηκε η πρότασή μας αυτή, παραπλάνησε το Σώμα με τη διαβεβαίωση ότι οι αντίδικοι δεν μπορούν να κινηθούν πριν το …2022.

Επειδή ο χρόνος εξαντλείται και η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος είναι επί θύραις, επαναφέρουμε την πρότασή μας και ζητάμε την άμεση συγκρότηση της προταθείσας Διαπαραταξιακής Επιτροπής, έστω και στο παρά πέντε,  για να επιχειρήσουμε να σώσουμε  ότι  μπορεί να σωθεί.

 

Για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δήμητρα Κεχαγιά

Γεωργία Μητροπούλου

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Comments are closed.