Η ανυπαρξία ΓΠΣ στην Πεντέλη και οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής παραπέμπουν στο: «Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω»!

image

Από το 1999 που παρέλαβε την πρώην Κοινότητα Πεντέλης ο κ. Στεργίου, η ανυπαρξία ΓΠΣ παραμένει αμετάβλητη. Αυτό γιατί επιμένει να ακολουθεί λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τα θέμα να συντηρείται στάσιμο εδώ και 17 χρόνια.

Με ερώτησή της, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» το Δεκέμβριο του 2015, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, από το 2014, σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στην απάντησή της, η Διοίκηση του Δήμου παραδέχεται ουσιαστικά ότι η μόνη ενέργεια που έκανε ήταν ένα υπόμνημα προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το θέμα των δασικών χαρτών. Θέλοντας ο κ. Στεργίου να λύσει πρώτα το δασικό ζήτημα και μετά να προωθήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πεντέλης, βάζει «το κάρο μπροστά από το άλογο». Στην πραγματικότητα διατηρεί, εκούσια ή ακούσια, το ζήτημα σε τέλμα και δε δέχεται να αντιληφθεί τη 17χρονη απραξία που ο ίδιος οδήγησε το ζήτημα του Γ.Π.Σ.

Παράλληλα, πιστός στο δόγμα του, ότι η επικοινωνία καλύπτει την ανυπαρξία πολιτικής και την ανικανότητα παραγωγής έργου, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου για τη συνάντησή που είχε με τον Υπουργό κ. Τσιρώνη την 18/01/2016. Σε αυτή τη συνάντηση συνέχισε να επενδύει στην προσφιλή του τακτική και να ζητάει από την Κυβέρνηση “να προωθήσει ενέργειες για τα προβλήματα των Δασικών και του ΓΠΣ της ΔΚ Πεντέλης”!!

Η εμμονή του κ. Στεργίου στη στείρα γραφειοκρατική διαδικασία, ανταλλαγής επιστολών οδηγεί τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης στην αναμονή για την εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού, τουλάχιστον μέχρι το 2019. Είναι πασίδηλο ότι ο κ. Στεργίου δε θέλει ή δε μπορεί να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Τα 17 χρόνια είναι αρκετά για να βεβαιώσουν αυτή την ανεπάρκεια.

Μένει να το συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι της Πεντέλης.

Comments are closed.