Δήλωση Γραφάκου: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αντιμετωπίζει το θέμα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων με απόλυτη προχειρότητα

ypes

Ο Μανώλης Γραφάκος με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε στο θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων των Δήμων, αναφέροντας σχετικά:

«Η απόλυτη προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αντιμετωπίζει την “κινητικότητα” των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει προηγούμενο.

Έστειλαν σε όλους τους Δήμους, πίνακες από τους οποίους κατά τη γνώμη τους προκύπτει ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Οι πίνακες αυτοί έχουν λάθος στοιχεία, δημιούργησαν αναστάτωση σε εργαζομένους και αιρετούς.

Πέρα όμως από την επιπολαιότητα και την προχειρότητα του αρμόδιου Υπουργού και Υφυπουργού, πρέπει να καταλάβουν ότι στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν δείκτες απαραίτητου προσωπικού. Η κάθε κοινωνία έχει τις δικές της ανάγκες, η κάθε δημοτική αρχή έχει τις δικές της προτεραιότητες. Από τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση του Δήμου το επιτρέπει, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε δράσεις προς όφελος των πολιτών, που για να υποστηριχθούν χρειάζεται το ανάλογο προσωπικό.

Ας αφήσουν λοιπόν οι κύριοι του Υπουργείου Εσωτερικών τις επιπολαιότητες και ας ασχοληθούν με σοβαρότητα με τα προβλήματα του θεσμού. Αντί να φτιάχνουν πίνακες χωρίς ουσία, ας διαμορφώσουν ένα γρήγορο, ευέλικτο, διαρκές σύστημα εκούσιας μετακίνησης υπαλλήλων. Σήμερα οι διαδικασίες αυτές χρειάζονται μήνες και απίστευτη γραφειοκρατία. Ας ασχοληθούν σοβαρά να τις επισπεύσουν ώστε μια απλή μετάταξη υπαλλήλου να μην χρειάζεται ένα χρόνο να υλοποιηθεί, αλλά ένα μήνα.

Αν δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτά, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν και το δρόμο της παραίτησης. Αρκετά ταλαιπώρησαν το θεσμό με τους ερασιτεχνισμούς τους».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

“Συμπολιτεία Μελίσσια-Νέα Πεντέλη-Πεντέλη 

 

Comments are closed.