Αντιπροσωπεία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ

φωτογραφία

Αντιπροσωπεία της Συμπολιτείας αποτελούμενη από το Μανώλη Γραφάκο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Καρβουνάκη Γιώργο και Σταυρόπουλο Δημήτρη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών τους για τη λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ.

Συνοπτικά η ενημέρωση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου που είχαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων έχει ως εξής :

  • Το νοσοκομείο σήμερα εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες σε διαφορετικές μέρες από το Σισμανόγλειο.
  • Η δυναμικότητα του σε κρεβάτια έχει περιοριστεί σε 140.
  • Λειτουργούν (αλλά χρειάζονται ενίσχυση με προσωπικό) η Παθολογική, η Καρδιολογική, η Ορθοπεδική και η χειρουργική κλινική, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Κατά τους εργαζόμενους ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η λειτουργία του νοσοκομείου είναι:

Α) Να επιστρέψει στο νοσοκομείο η νεφρολογική κλινική

Β) Να δημιουργηθεί ουρολογικό τμήμα ή κλινική

Γ) Να εξεταστεί η επιστροφή της πνευμονολογικής δεδομένου ότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμα στους Αγίους Αναργύρους.

Δ) Να ενισχυθεί με τεχνολογιές και νοσηλευτικό προσωπικό η παθολογική, καρδιολογική,χειρουργική και ορθοπεδική κλινική (εκτίμηση ανάγκης σε προσωπικό για όλα αυτά περίπου τρεις (3) τεχνολόγους και δέκα (10) νοσηλευτές.

Ε) Να υπάρξει ομαλή λειτουργία του φαρμακείου διότι παρατηρείται έντονη καθυστέρηση στα φαρμακεία σε βάρος των ασθενών.

Στ) Να διευκρινιστεί και να λυθεί με οριστικές μετατάξεις το ζήτημα που υπάρχει με τις μετατάξεις 3 μηνών.

Ο σύλλογος των εργαζομένων εκτιμά ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η σκέψη της διοίκησης του νοσοκομείου  για λειτουργία μονάδας αποκατάστασης στο Αμαλία Φλέμινγκ.

Τέλος ο σύλλογος ζήτησε από τα στελέχη της Συμπολιτείας τη βοήθειά τους για την επέκταση του ωραρίου του δρομολογίου 446 της βραδινές ώρες και την ενίσχυση της γραμμής το Σαββατοκύριακο.

Τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ επανέλαβαν στη συνάντηση την πάγια θέση τους να λειτουργήσει το νοσοκομείο ως Γενικό Νοσοκομείο. Ανέφεραν ότι ήταν ιδιαίτερα γόνιμη η συζήτηση και ανέλαβαν την υποχρέωση σύντομα με στοχευμένη παρέμβαση προς την Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκησή του Σισμανόγλειου θα τεθούν τα ζητήματα που επισημάνθηκαν από τους εργαζόμενους. Σε ότι δε αφορά τη δράση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ γύρω από το φλέγον ζήτημα της παραμονής του νοσοκομείου στα Μελίσσια, αυτή γίνεται με όρους ουσίας, επιχειρημάτων και όχι με επικοινωνιακές φιέστες άλλης εποχής που μετέρχεται συνεχώς ο κ. Στεργίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Συμπολιτεία

Comments are closed.