Άλλη μια χαμένη «μάχη» για τον Δήμο μας, άλλη μια απόδειξη ανικανότητας της διοίκησης Στεργίου. Μπήκε «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης

atpedelis

Σχεδόν δεν περνά εβδομάδα που να μην αποκαλύπτεται κι ένα ψέμα της διοίκησης Στεργίου, με θύματα όλους εκείνους που πίστεψαν προεκλογικά «στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται ότι έχει πάρει οριστικό «διαζύγιο» από την αλήθεια, αλλά και την πραγματικότητα.

Τελευταία θύματά του οι κάτοικοι της Παλαιάς Πεντέλης, τους οποίους χρόνια τώρα παραπλανούσε ότι «δίνει «μάχη» για να διατηρήσει το Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή. Όμως, για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Εδώ και λίγα 24ωρα το Α.Τ. Πεντέλης δεν υφίσταται πλέον.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έγκαιρα, με ανακοινώσεις της, είχε επισημάνει το λάθος δρόμο που ακολουθεί ο κ. Στεργίου. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής θα ήταν ο δήμαρχος ν’ αγωνιστεί ώστε ο Δήμος να διατηρήσει τη δυνατότητα να έχει δύο αστυνομικά τμήματα, όπως συνέβη με άλλους Δήμους. Είχαμε, μάλιστα, τονίσει ότι σε μια τέτοια διεκδίκηση η παράταξή μας θα συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις της, τονίζοντας ότι αυτές τις μάχες δεν τις δίνει μόνος του ένας άνθρωπος, αλλά σύσσωμη μια ολόκληρη πόλη.

Μάταιος κόπος. Ο «σερίφης» της Πεντέλης είχε άλλα στον νου του. Αντί για άσκηση συστηματικής και οργανωμένης πίεσης προς την πλευρά του υπουργείου, προτίμησε να κάνει ανεδαφικά σχέδια «επί χάρτου» για τη χωροταξία του Α.Τ., να προτείνει μεγαλεπίβολα σχέδια, μειώνοντας την αξιοπιστία του Δήμου. Μοναδικός του σκοπός, να λαϊκίζει και να «παραμυθιάζει» τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής Στεργίου για το θέμα, είναι η περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης πλέον να έχει λιγότερη ασφάλεια.

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Στεργίου δίνει «μάχες» για τα συμφέροντα του Δήμου. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύει;

Καιρός είναι και οι δημότες της Παλαιάς Πεντέλης να αναλογιστούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Στεργίου. Αστυνομικό τμήμα, δασικά, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Στασιμότητα, αδράνεια και αποτυχίες παντού. Αποτυχία μιας πρακτικής που στηρίζεται στις ενέργειες ενός και μόνου ανθρώπου, μιας πρακτικής που αγνοεί τους άλλους, αγνοεί τη συλλογική δράση και διεκδίκηση που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης.

Καιρός οι πολίτες να αντιληφθούν ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί σοβαρά και κυρίως αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχει ο Δήμος μας. Οι «μάχες» που δίνει, είναι καθαρά επικοινωνιακές, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και για τις σελίδες των εφημερίδων που πληρώνει να τον λιβανίζουν.

Δυστυχώς, η μόνη «μάχη» που δίνει ο κ. Στεργίου είναι αυτή της με κάθε τρόπο «αγκίστρωσής» του στην καρέκλα του δημάρχου. Μόνο που κι αυτή τη «μάχη» τη δίνει απεγνωσμένα και σπασμωδικά, ίσως γιατί κατά βάθος ξέρει ότι την έχει χάσει ήδη…

Τέλος σημειώνουμε, ότι συνυπεύθυνοι για όλη αυτή την πορεία και την εξέλιξη των θεμάτων της Παλαιάς Πεντέλης, είναι και όσοι στηρίζουν άκριτα τον κ. Στεργίου τα τελευταία χρόνια. Είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους. Όσοι με τη σιωπή τους, αποδέχονται να παίζουν το ρόλο του κομπάρσου στα σόου Στεργίου. Όσοι βάζουν πλάτη στην ενός ανδρός αρχή. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους σήμερα, μόνο υποκριτικά μπορεί να χαρακτηριστούν.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

Comments are closed.