ΜΠΟΥΚΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΙΝΑ (Μαριαρίνα)

mpoukiouΓεννήθηκε  τον Μάιο του 1988. Από παλαιά οικογένεια της Νέας Πεντέλης, μεγάλωσε και έζησε στην περιοχή. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Πάρο. Ο παππούς της, Δημήτριος Κυδωνιεύς, λατόμος στο Πεντελικό βουνό ήταν από τους πρώτους κατοίκους της Ν. Πεντέλης.

Η Μαριαρίνα αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. το 2012 και τώρα τελειώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Kent University).

Κύρια ενδιαφέροντά της αποτελούν η φιλοσοφία και η ενασχόληση με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Τρόπος ζωής της είναι ο εθελοντισμός, η ομαδικότητα και η προσφορά στα κοινά.

Υπήρξε μέλος του Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) της Ν. Πεντέλης το 2009.

Ούσα για 3 χρόνια μέλος του μεγαλύτερου παγκόσμιου φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού (AIESEC) έχει δουλέψει πάνω στο κομμάτι του leadership (ηγετικότητα), της προσωπικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των άλλων. Ως εκ τούτου έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομάδες, σε 12 συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διοργανώσει 3 συνέδρια.

Είναι Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κυκλαδιτών & φίλων  Ν. Πεντέλης, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – υπεύθυνη νεολαίας του Συλλόγου Λευκιανών Πάρου στην Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια.

Ιδρυτικό μέλος Φιλοσοφικής Ομάδας νέων. Χορεύτρια παραδοσιακών χορών σε διάφορες ομάδες.

Η Μαριαρίνα ζει, αγαπά και αλληλεπιδρά με την περιοχή της συνεχώς ως τώρα. Ελπίδα και στόχος της μία δίκαιη κοινωνία, που θα εξελίσσεται πνευματικά και λειτουργικά, αξιοποιώντας την πολιτιστική της κληρονομιά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της και σημείο μελέτης της, η πολιτιστική ανάπτυξη του Πεντελικού Βουνού.