ΜΠΕΗΣ Δημήτρης

beisΕίναι Ερευνητής Βιολογίας με ειδίκευση στην ΒιοΙατρική Έρευνα του Καρδιαγγειακού συστήματος.

Γεννήθηκε στο Μαρούσι, 30 Μαΐου 1973, αποφοίτησε με άριστα το 1991 από τη Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή και το 1997 από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής με πτυχιακή μελέτη στην Μοριακή Βιολογία. Πήρε το διδακτορικό του (PhD) το 2001 στον τομέα της Μοριακής Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας, από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία) και συνέχισε για μεταδιδακτορική έρευνα ως το 2005 στο UCSF, στο Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια), μία από τις καλύτερες Ιατρικές Σχολές της Αμερικής.

Υπήρξε Eπίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και από το 2009 είναι Ερευνητής στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών. Έχει 15 δημοσιεύσεις με συνολικό δείκτη απήχησης (Impact Factor) μεγαλύτερο από 165 και περισσότερες από 2000 ετεροαναφορές σε αυτές. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά και Ερευνητικούς Οργανισμούς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαικού Οργανισμού, EuFishBiomed, με σκοπό την προαγωγή της ΒιοΙατρικής Έρευνας με το zebrafish.

Διδάσκει σε 4 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Ιατρικής, Βιολογικού, Πληροφορικής και Γεωπονικής). Μιλά και γράφει Αγγλικά, Ολλανδικά και Γαλλικά

Είναι αντιπρόεδρος της Αθλητικής Νεανικής Ακαδημίας Μελισσίων «ΑΘΛΟΣ»

Η οικογένεια του ζεί στα Μελίσσια από το 1930 και ο παππούς (Δημήτρης Γκατζόλης), ένας από τους πρώτους κατοίκους των Μελισσίων, βλέπει την τρίτη γενιά μετά απο αυτόν να μεγαλώνει στον τόπο μας.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Λιγομενίδη από το 2009. Έχουν ένα αγόρι, τον Ιάσονα (4 ετών) και το καλοκαίρι αναμένουμε την Ίριδα.