ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ευσταθία

Toula_Katoikou2Γεννήθηκε στο Πολύδροσο Παρνασσίδος. Σπούδασε Επισκέπτρια Υγείας στην Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Έχει εργασθεί στο Νοσοκομείο Παίδων ως Υπεύθυνη Διπλωματούχος Αδελφή, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στους ξενώνες «Αποϊδρυματοποίησης και Κοινωνικής Επανένταξης Ψυχικά Ασθενών-Πρόγραμμα ΨΥΧΑΡΓΩΣ» ενώ παράλληλα υπήρξε Υπεύθυνη Προγράμματος Αναδόχων Οικογενειών του ΚΨΥ. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας παρέμβασης του ΚΨΥ ψυχικά ασθενών από το Ψυχιατρείο Λέρου.

Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Saint Vincent Hospital of Connecticut U.S.A. στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας όπου και παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια δημόσιας υγείας και ψυχιατρικής νοσηλευτικής.

Ζει στα Μελίσσια από το 1997. Σήμερα, εργάζεται ως Υπεύθυνη του Τομέα Προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νοσοκομείο «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ».

Έχει  πλούσια δράση στα κοινά της πόλεως. Από το έτος 2007 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Κοινωνικής Αλληλεγγύης (KEKA). Επί των ημερών της και παράλληλα με τα υπόλοιπα προγράμματα της Επιχείρησης, λειτούργησαν τα Δημοτικά Ιατρεία με την παροχή ετήσιου δωρεάν προληπτικού ελέγχου για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της πόλης, μαθητές και διάφορες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΚΑ, συμμετείχε στην οργάνωση παροχής βοήθειας ανθρωπιστικών αποστολών τόσο του εσωτερικού (Πυρόπληκτους της Ηλείας 2007), όσο και του εξωτερικού (Μαγαδασκάρη, Αϊτή, Παλαιστίνη  κ.α.).

Τέλος, έχει ασχοληθεί εντατικά με την ενημέρωση μαθητών στα σχολεία σχετικά με τη εθελοντική αιμοδοσία και τις διατροφικές συνήθειες.