ΓΙΑΜΟΥΓΙΑΝΝΗ Γκρέης (Γραμματική)

Giamougianni siteΓεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου το 1956 και μεγάλωσε στο   Πλωμάρι. Υπήρξε  αριστούχος μαθήτρια.

Eίναι πτυχιούχος του τμήματος BUSINESS ADMINISTRATION (ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) του «DEREE – The American College of Greece». Έχει γνώσεις Αγγλικής, Γαλλικής, χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και internet. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στις εταιρίες: ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΠΚΗ ΧΑΛΥΨ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΠΚΗ ΑΘΗΝΩΝ και COOPERS & LYBRAND.

Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Γιαμουγιάννη και μητέρα τριών αγοριών, του Παναγιώτη, του Ιωάννη και του Γρηγόρη. Μόνιμη κάτοικος της Νέας Πεντέλης από το 1991.

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης «ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ-η δική μας πόλη» στις δημοτικές εκλογές του έτους 2002

Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Πεντέλης (2003-2006)

Δημοτική Σύμβουλος Νέας Πεντέλης (2007-2010)

Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης (2011-σήμερα)

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης (2011-2012)

Ιδρυτικό μέλος της Ε.Π.Π.Α.Π. (ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ). Ως μέλος του Δ.Σ. (1998-σήμερα) και τέως πρόεδρός της, δραστηριοποιήθηκε με κάθε τρόπο στην προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού βουνού.

Μέλος της πυρασφάλειας του Πεντελικού Όρους, ως εθελόντρια.

Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Πεντέλης (1999-2001)

Μέλος του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ Νέας Πεντέλης (2007-2008)

Μέλος του συλλόγου » ΦΙΛΩΝ TOY ΠΑΙΔΙΟΥ » του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Υπήρξε μέλος των τοπικών συλλόγων: Κυκλαδιτών «ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ», Θεσσαλών «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης »Η Αρετούσα» και «Φίλων του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»

 

Ως κοινοτική και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νέας Πεντέλης και του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της πόλης, του βουνού και των κατοίκων καθώς επίσης και για την τήρηση του νόμου σε όλους τους τομείς με τη βοήθεια των μελών της ανεξάρτητης κίνησης «ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ-η δική μας πόλη». Αποκορύφωμα όλων των προσπαθειών η διαμάχη με το δήμο Νέας Πεντέλης για την άδικη επιβολή υπέρογκων τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού το έτος 2008 και η δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ απόφ. 60/2010).

 

Μέσα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση επιδιώκει τη συνέχιση των αγώνων της για το κοινωνικό σύνολο του Δήμου Πεντέλης και ζητά την ενεργό συμμετοχή και δράση των πολιτών στα κοινά για να μην τους καθορίζουν άλλοι το αύριο.

Συμπόρευση με στόχο τη νίκη, που θα δώσει ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ, ειδικά στις νέες και στους νέους, με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.