ΑΡΓΥΡΗ Άρτεμις

Άρτεμις ΑργύρηΠολιτισμική Διαχείριση και Επικοινωνία – Επιμελήτρια εκδόσεων και εκθέσεων

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Νέα Πεντέλη όπου διαμένει η οικογένειά της από το 1938. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο οποίο τελεί ως επιστημονική συνεργάτις από το 2010.

Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτισμική Διαχείριση και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ενώ σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα κινούνται στην πολιτισμική επικοινωνία και ανάδειξη του δημόσιου χώρου και του αστικού τοπίου ως τόπου ταυτότητας και έχει συνεργαστεί με σημαίνοντα πολιτιστικά και μορφωτικά ιδρύματα σε αντίστοιχες δράσεις και εκδηλώσεις.

Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται ως μεταφράστρια και επιμελήτρια εκδόσεων με έναν ευρύ κύκλο εργασιών, ενώ έχει αναλάβει τον επιστημονικό συντονισμό και την επικοινωνιακή προβολή σε Φεστιβάλ και στο εξωτερικό ανάλογων εκδόσεων και παράλληλων εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Πιστεύει στο δυναμικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση ως σημείο επαφής των κατοίκων με τον τόπο τους και κίνητρο συνοχής και ανάπτυξης.

e-mail: artemisargyri@hotmail.com